Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Λουκάνικα με δυόσμο




Σερβίρονται ζεστά ή κρύα

sidagi.grΛουκάνικα με δυόσμο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπάτε τα λουκάνικα με πιρούνι και τα ψήνετε 20 λεπτά ή ώσπου ψηθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη, να κρυώσουν. Σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι που εφαρμόζει καλά ανακατεύετε το κρασόξιδο με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.

Τα σουρώνετε και κρατάτε ¼ (60 ml) από τον ζωμό που έβρασαν. Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και ανακατεύετε με τα σουρωμένα κρεμμύδια και τον δυόσμο.

Υλικά

Για 2 άτομα

5 μεγάλα πικάντικα λουκάνικα
½ φλιτζάνι τσαγιού 125 ml κόκκινο κρασόξιδο
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος σε κομματάκια

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Από τη Γαλλία στο πιάτο σας…!!κρέπες με σοκολάτα και κάστανα.

Συνταγή για κρέπες με σοκολάτα και κάστανα.
Του Βασίλη Λορεντζάτου
Αντιγραφή από  την http://www.e-kefalonia.net
Υλικά για 10 κρέπεςΓια τις κρέπες2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/3 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Δίπλες Καλαματιανές

Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.



Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:
  • 10 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι

  • 250γρ. καρύδια
  • 1 κ.σ. κανέλα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ http://www.sintagespareas.gr

Γύρισμα δίπλας στο τηγάνι