Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Σπιτικό παγωτό φράουλα



ΑΠΟ   ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ




ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ πακέτο μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κεσεδάκι ζελέ με γεύση φράουλας (έτοιμο)
- 1 φακελάκι κρέμα φράουλας
- 250 ml. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού τριμ. καρυδόψιχα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες (για γαρνίρισμα)

Γεμιστά με σταφίδες



ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Από τα νοστιμότερα λαδερά, τα γεμιστά!  Βασικός κανόνας είναι οι ντομάτες να είναι κόκκινες και ώριμες! 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
. 1 κιλό ντομάτες και ½ κιλό πιπεριές μέτριες στο ίδιο μέγεθος (περίπου από 5-6 κομμάτια)
. 4 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα και καλά ζουλιγμένα να φύγει όλο το ζουμί 
. Μία γεμάτη κουταλιά ρύζι (υπάρχει ειδικό για γεμιστά ή αν προτιμάτε πολύ καλό είναι και το μπασμάτι) για κάθε ντομάτα και πιπεριά δηλαδή 10-12 κουταλιές 
. 1 κουταλιά τοματοπελτέ 

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Τηγανιτά μύδια με ντιπ καρυδιού (ΣΥΝΤΑΓΗ)


από Βασίλη Λορετζάτο





ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. καθαρισμένα φρέσκα μύδια (ή του κουτιού)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1¼ φλιτζ. τσαγιού μπίρα
- Λίγο νερό
- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο με μπίρα και πορτοκάλι

 
Με ένα ανοιξιάτικο πορτοκάλι, 1 κουτάκι μπίρα και δυο-τρία λαχανικά φτιάχνουμε μια νοστιμιά απ’ τις λίγες.
Υλικά
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 καρότα, σε ψιλά καρέ
  • 3 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια
  • 1 κουτάκι μπίρα ξανθιά
  • χυμός από 1 πορτοκάλι και 1 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο)
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή μισή-μισή με καπνιστή)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 35΄

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Ρεβιθοκεφτέδες με πουρέ πατάτας






«Πεντανόστιμοι, πικάντικοι κεφτέδες που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι προέρχονται από ρεβίθια»

εστάλη από Βασίλη  Λορετζάτο

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

εύκολη τάρτα με μπέικον και πράσο



Δε θα μείνει ψίχουλο.


ραγανή, πεντανόστιμη και εύκολη τάρτα με μπέικον και πράσο

ΑΠΟ  ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Τραγανή, πεντανόστιμη και εύκολη τάρτα με μπέικον και πράσο Μια υπέροχη, λαχταριστή τάρτα, που μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τον πιο απλό τρόπο και να σας κάνει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 8 λεπτά). Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
3. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.