Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

3 πρωτότυπες συνταγές με γιαούρτι

ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Ξέρετε ότι το γιαούρτι είναι μία από τις αρχαιότερες τροφές; Ο Ηρόδοτος (5ος π.χ. αιώνας) αλλά και ο περίφημος γιατρός του 1ου-2ου αιώνα π.Χ. Γαληνός το μνημονεύουν συχνά εκθειάζοντας τη μαλακτική και καθαρτική του επίδραση στα έντερα, ενώ ιδιαίτερα εκτιμούνταν και στον αρχαίο αραβικό κόσμο. Άλλωστε, οι πηγές λένε πως το γιαούρτι πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, γύρω στη νεολιθική εποχή, όταν ο άνθρωπος πρωτοανακάλυψε το άρμεγμα των ζώων και κάποιο δοχείο με γάλα έτυχε να ζεσταθεί τυχαία για ώρες.
Ποιοι είμαστε, λοιπόν, εμείς που θα αμφισβητήσουμε τις θρεπτικές του ιδιότητες, αλλά και την υπέροχη, πλούσια γεύση του; Παρακάτω ακολουθούν πέντε αλμυρές και γλυκές συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας γιαούρτι με. παρέα.

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Σπιτικό παγωτό: 5 συνταγές από την ελληνική παράδοση

ΑΠO BAΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν νοείται. Όσο το θερμόμετρο παίρνει την ανιούσα, ο ουρανίσκος μας νιώθει την ακατανίκητη επιθυμία να γευτεί αυτό που από παιδιά έχουμε συνδυάσει με τους θερινούς μήνες, με τις βουτιές μας και με τα ζεστά βράδια στο μπαλκόνι μας. Το παγωτό είναι μια απόλαυση που δεν μπορούμε να στερηθούμε, όταν μάλιστα αυτό έχει γεύση από Ελλάδα και είναι φτιαγμένο με τα χεράκια μας.
Αφήνουμε κατά μέρους τα ακριβά συσκευασμένα παγωτά που συνεχίζουν να μεταφράζουν την ανάγκη μας για δροσιά σε μπόλικα ευρώ και κερδίζουμε σε χρήματα, σε αγνά υλικά και γεύση, δοκιμάζοντας πέντε σπιτικές συνταγές με υλικά από τη χώρα μας.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Το cake σοκολάτα-πορτοκάλι του Paul Newman

Blast from the past: 

ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

queen.gr
17 Ιούνιος 2013, 
Ο μεγάλος γόης του Hollywood έκαιγε καρδιές και με τη ζαχαροπλαστική του!
Blast from the past: Το cake σοκολάτα-πορτοκάλι του Paul Newman
«Αυτό είναι ένα από τα πιο απίστευτα επιδόρπια που έφαγα ποτέ- πόσο μάλλον που έφτιαξα!» είπε κάποτε ο Paul Newman στην εκπομπή της Oprah και μας δίνει τη συνταγή που έμαθε από την οικογένειά του και τρέλανε αρκετές γυναίκες δείχνοντάς τους το ταλέντο του στη γεύση.

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Χοντρά μακαρόνια με σαρδέλες (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)



ΒΑΣΙΛΗΣ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟΣ




ΥΛΙΚΑ
- ½ χοντρά μακαρόνια (ή άλλα ζυμαρικά)
- ½ κιλό φρέσκες σαρδέλες
- 2 φινόκιο (μαραθόριζες)
- 4 σκελ. σκόρδο (σε φετάκια)
- 4-5 αντζούγιες (φιλέτα)
- ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας καρβουρντισμένο κουκουνάρι
- ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μάραθος για πασπάλισμα