Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ


Υλικά
Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
2 πρέζες κανέλα
Για την κρέμα

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Mακαρονάδα σκορδάτη

Απο Β.Λορετζάτο


  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 450 γρ. κοτόπουλο (στήθος) κομμένο μπουκίτσες
  • 2 χούφτες ντοματίνια (σε σώφρονα υπολογισμό: 2 φλιτζάνια)
Για τη μαρινάδα

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Μελιτζανοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

εστάλη από Β.Λορετζάτο


Υλικά γιά τους κεφτέδες

Τυρογλυκό μεσογειακό με ιστορία και γεύση σύνθετη

Εστάλη από Ορφέα Τζανετόπουλο



Αυτό που σήμερα αποκαλούμε cheesecake, και τo φτιάχνουμε με ανούσια επεξεργασμένα δήθεν «τυριά», όπως προστάζουν οι συνταγές που παπαγαλίζουμε από τα γυναικεία περιοδικά, έχει τις ρίζες του στην αρχαία παράδοση της Μεσογείου. Ο Απίκιος, που κατά τη ρωμαϊκή εποχή έγραψε το παλαιότερο βιβλίο μαγειρικής που σώζεται, περιγράφει ένα τέτοιο επιδόρπιο με φρέσκο τυρί και ξερά φρούτα.
Photo: mentistudio.com
Στην Ελλάδα και την Ιταλία πολλά παραδοσιακά γλυκά, κυρίως οι μυζηθρόπιτες που γίνονται την άνοιξη με φρέσκα, ελαφρά αλατισμένα τυριά, είναι τα κλασικά πασχαλινά επιδόρπια και θα τα βρείτε σε πολλές και διάφορες παραλλαγές. Παλιότερα τα φρέσκα τυριά ήταν πιο αλμυρά, ώστε να διατηρούνται στο ζεστό κλίμα της Μεσογείου, σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία.