Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού: ο ήλιος φλερτάρει στο πιάτο

Εστάλη από Βασίλη Λορετζάτο

 pandespani  
ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού



ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού

. Αντί για ψαρονέφρι, που βγαίνει και τρυφερό και κομψό στο πιάτο, μπορεί να γίνει με μοσχαρίσιες εσκαλόπ, που θα χτυπηθούν ανάμεσα σε διαφανή μεμβράνη για να φτάσουν σε πάχος 5 χιλιοστών. Η εικόνα θα είναι πιο χορταστική λόγω του μεγέθους, το άρωμα και η γεύση εξίσου ενδιαφέροντα. Α Κι αν θέλετε τον τέλειο συνδυασμό κρασιού, δοκιμάστε ένα αυστραλέζικο Sauvignon, τύπου Pathaway, που η μύτη του βγάζει άρωμα από λουλούδια πορτοκαλιάς και λεμόνι, με λιγουλάκι μέλι (εκτός από τα αρώματα ώριμων ροδάκινων), δεν είναι δηλαδή καθόλου τυπικό Sauvignon και ταιριάζει εξαιρετικά, δημιουργώντας στο σύνολο μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΩς ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΡΟΚΦΟΡ -ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Αυτό το τυρί κατατάσσεται στην κατηγορία των τυριών που το εσωτερικό τους διαθέτει φλέβες χρώματος γαλαζοπράσινου. Το χρώμα αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη σε αυτά του μύκητα πενικιλλίου του γλανκού. Η ζύμωση αυτών των τυριών, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του συγκεκριμένου μύκητα, τους προσδίδει πιπεράτη γεύση και ορεκτική.

Παρασκευάζεται στην περιοχή Αβεϋρόν της ΝΔ Γαλλίας αποκλειστικά από πρόβειο γάλα. Στις αρχές διατηρούνταν σε φυσικές σπηλιές, σήραγγες, ρωγμές και υπόγειους διαδρόμους που βρίσκονταν στο χωριό Ροκφόρ (από αυτό πήρε το όνομά του) μέσα στα οποία κυκλοφορούσαν ρεύματα αέρα που καθιστούσαν διαρκή και ζωηρή την εξάτμιση του νερού, έτσι ώστε να διατηρείται στο περιβάλλον χαμηλή θερμοκρασία (κατά μέσο όρο 8ο C). Αργότερα κατασκευάστηκαν στην είσοδο των διαδρόμων αυτών αποθήκες περισσότερο ψυχόμενες από ότι του εξερχόμενου αέρα από τις ρωγμές. Και αργότερα κατασκευάστηκαν αποθήκες με τεχνητό ψύχος (ψυγεία).
Πήξη του γάλακτος: συνήθως γίνεται μόνο το πρωί με το γάλα του πρωινού και του βραδινού αρμέγματος, από το οποίο έχει αφαιρεθεί η κορυφή που έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θερμαίνεται στους 26-30ο C, ανάλογα με την εποχή και προστίθεται σε αυτή τόση πυτιά όση χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η πήξη μέσα σε 1 ½ ώρα περίπου.
Μετά την πήξη το τυρόπηγμα διαιρείται το τυρόπηγμα σε μέγεθος καρυδιού ή και περισσότερο και αφήνεται για κάποια ώρα μέχρι να βγει το μεγαλύτερο μέρος του ορού. Εάν το τυρόπηγμα κρυώσει πολύ ξαναθερμαίνεται μέχρι τους 35ο C περίπου. Για να διευκολυνθεί η αφαίρεση του ορού, τοποθετείται σε μεγάλη τσαντήλα που στηρίζεται σε δικτυωτό τελάρο και αφήνεται εκεί να στραγγίσει για 20-30 λεπτά περίπου. Μετά το τυρόπηγμα τοποθετείται σε καλούπια διαμ. 20 εκ. περίπου και ύψους 9 - 10 εκ. ενώ τρίβεται με τα χέρια. Για να τοποθετηθεί ένα στρώμα τυροπήγματος μέχρι σχεδόν το 1/3 του ύψος του καλουπιού, ισοπεδώνεται καλά και η επιφάνειά του πασπαλίζεται με σκόνη από μουχλιασμένο ψωμί (είτε το αγοράζετε είτε το φτιάχνεται μόνοι σας με ψωμί που αποτελείται από 1/3 αλεύρι βρίζας και 2/3 αλεύρι σιταριού και το αφήνετε σε ένα υπόγειο να μουχλιάσει). Μετά πιέζεται η επιφάνεια ελαφρά με τα δάχτυλα για να εισχωρήσει η σκόνη στο τυρόπηγμα και τοποθετείται δεύτερο στρώμα τυροπήγματος που τρίβεται όπως το πρώτο και πασπαλίζεται η επιφάνειά του και πάλι με στρώμα σκόνης από μουχλιασμένο ψωμί.
Τέλος, τοποθετείται τρίτο στρώμα τυροπήγματος, που πρέπει να υπερβεί τα χείλη του καλουπιού γιατί όταν στραγγιστεί το τυρί θα φτάσει μέχρι τα χείλη. Προσοχή χρειάζεται στο πασπάλισμα για να μη φτάσει μέχρι το χείλος του τοιχώματος του καλουπιού αλλά να σταματήσει σε απόσταση 2 εκ. από αυτό προς το κέντρο.
Τα καλούπια με το τυρόπηγμα μεταφέρονται μετά για στράγγιση σε δωμάτιο με θερμοκρασία 18ο C περίπου. Την πρώτη μέρα γυρίζονται τρεις φορές, τη δεύτερη δύο φορές, την Τρίτη και την τέταρτη από μία φορά ημερησίως. Για να επιταχυνθεί το στράγγισμα τοποθετούν πάνω στα τυριά μικρό βάρος.
Αφού στραγγιστούν καλά, εξάγονται από τα καλούπια και μεταφέρονται σε άλλο δωμάτιο που ονομάζεται ξηραντήριο για να στεγνώσουν και να αποκτήσουν κάποια στερεότητα. Κατά τις θερμές εποχές μεταφέρονται σε υπόγειο. Εάν κατά το διάστημα αυτό τα τυριά έχουν την τάση να απλώσουν τους τοποθετούν και πάλι σε καλούπια.
Περιποίηση των τυριών στις αποθήκες ωρίμανσης

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Ξομπλιαστα Κουλουρια



Η Ξομπλιαστα Κουλουρια κοινοποίησε το βίντεο του Bahadir.
 19 ώρες ·
170.424 προβολές

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕς ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕς ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ


Κυδώνια γεμιστά με κιμά




Υλικά:  
8 κυδώνια, 1 κιλό κιμάς, 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι, 1 φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο, 2 κόκκινες ντομάτες, 2 κόκκινες πιπεριές. 



Εκτέλεση:  
Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα καθαρίζουμε σκάβουμε τα εσωτερικά τους, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βουτυρώνουμε από μέσα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ψιλοκομμένες τις πιπεριές και τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι, ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να βράσουν 10', μέχρι να μείνει η γέμιση μόνο με το λάδι της. Γεμίζουμε ένα - ένα τα κυδώνια τα τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και τα ψήνουμε για 30' σε μέτριο φούρνο.


Πηγή:psaxoulenios




Πατατοκεφτέδες




Υλικά:  
2 κιλά πατάτες, 2 φλιτζάνια τυρί φέτα,  4 αβγά, 3 ½ φλιτζάνια βούτυρο, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλεύρι. 




Εκτέλεση:  
Ξεφλουδίζετε και πλένετε καλά τις πατάτες σε κρύο νερό. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε καλά. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τον μαϊντανό, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Πλάθετε τους πατατοκεφτέδες, αλευρώνετε και τηγανίζετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστοί.


Πηγή:psaxoulenios

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΜΥΣΤΙΚΟ ΥΓΙΕΙΑΣ 2.000 ΕΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ! ! !


Πρόκειται για ένα θαυμάσιο ποτό με οφέλη που είναι εκπληκτικά. Το κύριο συστατικό του είναι ο Κουρκουμάς (Turmeric). Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, την πολυφενόλη που αναγνωρίζεται ως το κύριο ενεργό συστατικό το οποίο παρουσιάζει πάνω από150 θεραπευτικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα του κουρκουμά:
*Αντιφλεγμονώδεςαντιοξειδωτικό, αντισηπτικό,αναλγητικό.
*Ενισχύει το ανοσοποιητικό.
*Αντικαρκινικό.
*Βοηθά στην διατήρηση των επιπέδων χοληστερίνης.
*Βελτιώνει την λειτουργία της πέψεως.
*Αποτοξινώνει το συκώτι.