Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χαλβάς ο σιμιγδαλένιος

Το πιο απλό και κλασσικό γλυκό

Ο φόβος κάθε μάνας (για να μη μιλήσουμε για τους μπαμπάδες) είναι να μη γίνει το παιδί της - και κυρίως ο γιος της - όταν μεγαλώσει… χαλβάς! Αλλά αν και όλοι τον τρέμουν σαν ιδίωμα του χαρακτήρα, τον λατρεύουν όταν πρόκειται να τον φάνε. Ετοιμάστε τον και εντυπωσιάστε με το πιο απλό και κλασσικό γλυκό.

Υλικά για μια φόρμα κέικ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι μέτριο ή χοντρό
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
½ ποτήρι μέλι
5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 μοσχοκάρφια (μαγειρικά γαρίφαλα)
Φλούδα ενός λεμονιού
Κανέλα σκόνη

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τα γαρίφαλα, τη λεμονόφλουδα και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε μέσα από το σιρόπι τα γαρίφαλα, τη φλούδα και την κανέλα. Διατηρήστε το ζεστό.

Σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και τσιγαρίστε το ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, έως ότου απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το λάδι. Κατόπιν ρίξτε το σιρόπι, με προσοχή ώστε να μην καείτε, μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό και να μην έχει υγρασία καθόλου το γλυκό.

Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια πετσέτα και από πάνω βάλτε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήστε για μισή ώρα, ώστε να κρυώσει λίγο ο χαλβάς και ρίξτε τον σε φόρμα του κέικ. Αφήστε τον για λίγο να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε με τη σκόνη κανέλας και σερβίρετε.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κατά τη διάρκεια που τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς, αλλά και σταφίδες. Η διαδικασία παραμένει ίδια από εκεί και πέρα.

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου