Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Δίπλες Καλαματιανές
Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.
Τι χρειαζόμαστε:
Ζύμη:
- 10 αυγά
- 1 κιλό αλεύρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Σιρόπι:
- 1 κιλό νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό μέλι
- 2 κ.σ. λάδι
- 250γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. κανέλα
Γύρισμα δίπλας στο τηγάνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου