Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η αγαπημένη μανιταρόπιτα της τεμπέλας


http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/470d35204362a89153874583e1279b75_M.jpgΑν έχετε μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά σας...
για τα μανιτάρια και δεν είστε ο τύπος της γυναίκας που θα κάτσει με τις ώρες στην κουζίνα, τότε αυτή η μανιταρόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Απίστευτα νόστιμη και αφράτη, δεν θέλει ιδιαίτερο χρόνο για να ετοιμαστεί και μπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγμή της μέρας σας ή να γίνει το θέμα συζήτησης στο τραπέζι με τους φίλους. Κανείς δεν θα ξέρει όμως πόσο απλά και εύκολα τη φτιάξατε.



Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 μανιτάρια μεγάλα ή 1 κουτί κονσέρβας μικρό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 καρότο κομμένο
μαϊντανός
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
τυρί gouda τριμμένο
1-2κ.σ. βιτάμ ή ελαιόλαδο
σουσάμι


Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το βιτάμ (ή το λάδι), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το καρότο και τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ και πάνω σε αυτό ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζετε με 2 χούφτες gouda και 1 χούφτα κεφαλογραβιέρα.
3. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το γυρίζετε ανάποδα ώστε η ένωση των φύλλων να είναι από την κάτω μεριά, βρέχετε με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
4. Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνετε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

queen.gr


ΠΗΓΗ: 24ωρο:

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραιές οι συνταγες σας..... σημείωσα μερικες και θα τις δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EYXARISTΩ,, ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή