Υλικά:
Σε 1 μπολ αλατίζουμε τα τριμμένα αγγούρια και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντας τα ελαφρά με την παλάμη μας.
Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι, ξανά ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι, τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά και μετά είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.
Σερβίρισμα:
Σε ένα πιάτο αδειάζουμε μια ποσότητα τζατζίκι, το στρώνουμε με ένα κουτάλι, το στολίζουμε με μια μαύρη ελιά και ρίχνοντας λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω.
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ή 10 φίλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Αλάτι κατά βούληση
Σε 1 μπολ αλατίζουμε τα τριμμένα αγγούρια και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντας τα ελαφρά με την παλάμη μας.
Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι, ξανά ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι, τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά και μετά είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.
Σερβίρισμα:
Σε ένα πιάτο αδειάζουμε μια ποσότητα τζατζίκι, το στρώνουμε με ένα κουτάλι, το στολίζουμε με μια μαύρη ελιά και ρίχνοντας λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου