Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  http://cheftelemachus.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6847.html?spref=fb

Υλικά

½  κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από ένα 1 λεμόνι
½  κουτ. γλυκού αλάτι
μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ζεστό μαζί με την μαγιά και μερικές κουταλιές από το αλεύρι και ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά για να φουσκώσει. Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μείγμα αυτό στο αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μας δώσει μια ελαστική ζύμη. Μπορούμε τη ίδια διαδικασία να τη ακολουθήσουμε ρίχνοντας τα υλικά στο κάδο του μίξερ και να τα κτυπήσουμε με το γάντζο ζύμης.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την βγάζουμε από το ψυγείο και την μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας μας που τον έχουμε αλευρώσει ελαφριά. Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος πινγκ πονγκ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, σε απόσταση 2-3 εκ. μεταξύ τους και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Διαλύουμε τη μαρμελάδα σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, για να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα κορνέ τη μαρμελάδα και από το πλάι του ντόνατς, ανοίγοντας μια μικρή τρύπα τα γεμίζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό καλαμποκέλαιο όταν ζεσταθεί τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί….

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου