Υλικά
Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
2 πρέζες κανέλα
Για την κρέμα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
2 πρέζες κανέλα
Για την κρέμα
900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
225 γραμμάρια βούτυρο
450 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
1 κουτ. σούπας κονιάκ
6 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
λίγο αλάτι
1 βανίλια
6 αυγά
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Εκτέλεση
για τη βάση
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.
για την κρέμα
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη βάση. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα ή σερβίρουμε με γλυκό κυδώνι.
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.
για την κρέμα
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη βάση. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα ή σερβίρουμε με γλυκό κυδώνι.
ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου