Υλικά
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Προετοιμασία :
15-30 λεπτά
15-30 λεπτά
Μαγείρεμα :
30-45 λεπτά
30-45 λεπτά
Οι οβριές ή οβρυές ή αβρονιές ή βεργιά (ουδ.) μοιάζουν λίγο με τα άγρια σπαράγγια, αλλά είναι πιο λεπτές, από άλλη οικογένεια και έχουν πικρή γεύση. Συνδυάζονται πολύ ωραία με τα άγρια σπαράγγια και συχνά βρίσκονται παρέα κοντά σε θάμνους, σε όχθες ποταμών και κάτω από ελιές. Από τις αρχές της άνοιξης και για ένα μήνα περίπου κάνουν την εμφάνισή τους και η συλλογή τους απαιτεί συνήθως αρκετό περπάτημα. Όπως και στα άγρια σπαράγγια έτσι και στις οβριές προσέχουμε το μαλακό πάνω μέρος του κορμού που είναι ευαίσθητο και σπάει εύκολα και με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε το σκληρό κάτω κομμάτι ή αν είναι πολύ σκληρό το πετάμε. Πριν τις μαγειρέψουμε καλό είναι να τις βουτήξουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί, βάζουμε τα χόρτα, τις οβριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Σπάμε μέσα τα αβγά και τα αφήνουμε ακόμη 2 λεπτά χωρίς να τα ανακατέψουμε. Η γλυκιά γεύση του αβγού ταιριάζει υπέροχα με την πικράδα των χορταρικών.
Καλή μας όρεξη!
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί, βάζουμε τα χόρτα, τις οβριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Σπάμε μέσα τα αβγά και τα αφήνουμε ακόμη 2 λεπτά χωρίς να τα ανακατέψουμε. Η γλυκιά γεύση του αβγού ταιριάζει υπέροχα με την πικράδα των χορταρικών.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου