Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
9 Μαίου 2004
σήμερα βγήκα τσου Κεφαλλονίτικους αγρούς να εξερευνήσω την ανοιξιάτικη φύση και να ψαχουλέψω τίποτε αγριοβότανα εποχής και πέτυχα.. φλέβα!!! Σπαράγγια!!! Δεν πίστευα στα μάτια μου, καθότι ελάχιστα στα μέρη μου έτσι και αλλιώς, και τα υπάρχοντα τα "κυνηγάνε" οι μικροέμποροι αγρότες για την αγορά στο Αργοστόλι. Τι χαρά!! Μπλεγμένα με τα βάτα και τα άγρια κρινάκια , μισοκρυμμένα βρήκα τα λαχταριστά καταπράσινα, σπαράγγια!! Μάζεψα μια καλή χεριά -όσα μου χρειάζονται- και στην κατσαρόλα ολοταχώς.
Κάνω μια στάση στο κοτέτσι τση μάνας μου και είμαι έτοιμη να απολαύσω τα σπαράγγια μου με τον κεφαλλονίτικο παραδοσιακό τρόπο : με αυγά ποσέ!
Αγριοσπάραγγα Κεφαλλονίτικα
Υλικά Μια χεριά σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά πολύ φρέσκα Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό Φρεσκοτριμμένο, χοντροκομμένο πιπέρι αλατάκι Η τέχνη Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το τρυφερό μέρος και κρατώντας το σκληρό κατά μέρος (για να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά σε χορτόσουπες και ζωμούς). Πλένουμε καλά τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα κάνουμε ένα- δυο δεματάκια χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρολίτσα. Μόλις βράσει ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας και τα δεματάκια τα σπαράγγια, (έριξα και ένα ματσάκι από το σκληρό μέρος για να δυναμώσω τη γεύση) .
Αλατάκι.
Αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για μερικά λεπτά. Οταν βράσουν τα σπαράγγια σπάζουμε μέσα στη κατσαρόλα δυο αυγά μάτια, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να συνεχίσει ο βρασμός ανάλογα με τα γούστα που έχουμε για το αυγό (πολύ μελάτο , μέτριο κλπ).
Το σερβίρισμα
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τα σπαράγγια , αφαιρούμε τον σπάγκο , τα απλώνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε ζουμάκι .
Προσεκτικά παίρνουμε και τα αυγουλάκια και το τοποθετούμε πάνω στα σπαράγγια .
Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο
και χοντροκομμένο πιπέρι. Εν τω μεταξύ έχω φρυγανίσει , μια τεράστια φέτα χωριάτικο ψωμί και ορμάω για βουτιά στο αυγό..
Αφήνουμε τον κρόκο του αυγού να πέσει στο ζουμάκι. Η γεύση που δημιουργείται είναι μοναδική!!
ΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
απλα πρεπει λογο αλαγης ονοματος του μπλοκ πριν την καταληξη blogspot το αλαζετε με το fotisfamily MΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου