Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια. Τον κρόκο τον θέλουμε μελάτο ώστε όταν τον σπάσουμε να ξεχυθεί σαν σάλτσα στα μακαρόνια μας.
20' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα τσουχτή από τη Μάνη, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5-8 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
- Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα ένα ή δύο δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα) σε λίγο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.
Μυστικά
Νόστιμη παραλλαγή: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή κεφαλίσιο τυρί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου