Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Μωσαϊκό τριπλά τραγανό & πολλαπλά πληθωρικό!

 Αν θελετε πατηστε και ετικετες για περισσοτερες  σχετικες αναρτησεις


Υλικά για 1 κορμό

225 γρ. (1 συσκευασία) μπισκότα Πτι Μπερ (εναλλακτικά ανάμεικτα 50% ολικής και 50% κανονικά)
200 γρ. (1 συσκευασία) σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο Nestlé Dessert
150 ml. κρέμα γάλακτος Arla 36%
3 κ.σ. κακάο σκόνη
3 κ.σ. μέλι
175 γρ. βούτυρο Lurpak
125 γρ. καρύδια σπασμένα στο χέρι
40 γρ. μαρέγκα (3 ετοιμες μαρέγκες)
40 ml. brandy

Διαδικασία Παρασκευής

1. Φτιάχνετε τη Γκανάς

Σε ένα μπολ (που μπορεί να μπει στα μικροκύματα), σπάστε μέσα όλα τα κομμάτια της σοκολάτας και προσθέστε την κρέμα. Το βάζετε στα μικροκύματα για 1 λεπτό (ανάλογα και με τα Watt του φούρνου σας βέβαια, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο). Με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό μέχρι η γκανάς να πάρει ενιαίο σοκολατί σκούρο χρώμα.

Αν πάλι δεν έχετε μικροκύματα κάνετε τη γκανάς σε μπεν-μαρί. Δηλαδή βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και πάνω της ένα μπολ που η κάτω του άκρη όμως δεν ακουμπάει στο βραστό νερό, και λιώνετε εκεί τη σοκολάτα και ανακατεύετε με τη κρέμα.  

κορμός σοκολάτας- μωσαϊκό

2. Φτιάχνετε τη βουτυρόπαστα της γέμισης

Σε κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τις 3 κ.σ.  κακάο και αντίστοιχα το μέλι.  Ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο και αφαιρείτε απ την εστία.


. Προσέθετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης

Σπάτε τα  μπισκότα με το χέρι πάνω στη βουτυρόπαστα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.  Δεν μας νοιάζει αν είναι ακανόνιστα μεταξύ τους.
Προσθέτετε το μπράντι και στη συνέχεια όλη τη γκανάς.

Ανακατεύετε και συνεχίζετε προσθέτοντας τα καρύδια που τα σπάτε κι αυτά με το χέρι όπως και τις μαρέγκες στη συνέχεια. Όταν όλα αυτά  έχουν προστεθεί και ανακατευτεί έχετε ολοκληρώσει τη γέμιση σας.

4. Φτιάχνετε τον κορμό

Απλώνετε μια λαδόκολλα στο πάγκο σας και πάνω της ρίχνετε τη γέμιση σε μακρόστενο σχήμα. Την τακτοποιείτε όσο γίνεται, ισιώνοντας την με την μαρίζ να πάρει σχήμα κορμού και αρχίζετε απ τη μια μακρυά πλευρά του χαρτιού να την τυλίγετε όσο σφικτά γίνεται. Αφού την τυλίξετε και σφίξετε ελαφρά τις άκρες, περνάτε όλο το κορμό με μεμβράνη απ’ έξω ώστε στη  περαιτέρω πίεση η μεμβράνη να δράσει ως αντίσταση και να βοηθήσει στο να βγει ένα σωστό κυλινδρικό σχήμα.  Όταν το έχετε πιέσει όσο μπορείτε, βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να δέσει.

κορμός σοκολάτας- μωσαϊκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου