30 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας
Eστάλη από Βασίλη Λορετζάτο
1 πακέτο Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
750 ml γάλα φρέσκο
750 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
1/2 φλ. του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα
750 ml γάλα φρέσκο
750 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
1/2 φλ. του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κρατάμε λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα στο τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βού- τυρο και τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε μία λαμαρίνα ή ταψί. Παίρνουμε ένα Φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη, το βουτυρώνουμε μέχρι τη μέση, το διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Το τυλίγουμε σαν ρολό και διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες προς τα μέσα. Το τοποθετούμε στη λαμαρίνα ή το ταψί με τις δι- πλωμένες άκρες προς την κάτω πλευρά.
Βήμα 3
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος, αλείφουμε με πινέλο την επιφάνειά τους με βούτυρο και τα ψεκάζουμε με λίγο νερό.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 5
Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, αφήνουμε τα γαλατοπιτάκια να κρυώσουν ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου