w,e
Υλικά:
Tο ζυμώνουμε και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” 1 ώρα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάλες η μια μεγαλύτερη από την άλλη.
Τη μεγαλύτερη μπάλα θα την ανοίξουμε και θα την βάλουμε στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει.
Βάζουμε τα υλικά μέσα και σκεπάζουμε με την μικρότερη μπάλα που θα την έχουμε ανοίξει σε φύλλο (*).
Ραντίζουμε το φύλλο στο πάνω μέρος με λίγο λάδι και νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5 ώρα.
Γέμιση
Βγάζουμε τα κόκαλα απο τον μπακαλιάρο και τις πέτσες αφού προηγουμένως τον έχουμε βράσει για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα και πελτέ ρίχνουμε το σάψιχο ή μαντζουράνα τριμμένη, βάζουμε λάδι και ρύζι και τα αναμειγνύουμε με νερό(μισό ποτήρι) και τα βάζουμε στο ταψί τα σκεπάζουμε με το φύλλο μας(*).
Καλή σας όρεξη !
- See more at: http://www.kefaloniatoday.com/psyxagogia/sintages/bakaliaropita-kefallonitiki-i-afthentiki-80106.html#sthash.nuDFNX2I.dpuf- 500 γρ μπακαλιάρο (ξαρμυρισμένος)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλια της σούπας τριμμένο σάψιχο ή μαντζουράνα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- μισή ντομάτα τριμμένη και 1 κουτάλια πελτές ντομάτας
- μισό ποτήρι κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι
- λίγο πιπέρι
- 300 γρ αλεύρι
- λίγο λάδι
- λίγο αλάτι
- και νερό όσο πάρει
Tο ζυμώνουμε και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” 1 ώρα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάλες η μια μεγαλύτερη από την άλλη.
Τη μεγαλύτερη μπάλα θα την ανοίξουμε και θα την βάλουμε στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει.
Βάζουμε τα υλικά μέσα και σκεπάζουμε με την μικρότερη μπάλα που θα την έχουμε ανοίξει σε φύλλο (*).
Ραντίζουμε το φύλλο στο πάνω μέρος με λίγο λάδι και νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5 ώρα.
Γέμιση
Βγάζουμε τα κόκαλα απο τον μπακαλιάρο και τις πέτσες αφού προηγουμένως τον έχουμε βράσει για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα και πελτέ ρίχνουμε το σάψιχο ή μαντζουράνα τριμμένη, βάζουμε λάδι και ρύζι και τα αναμειγνύουμε με νερό(μισό ποτήρι) και τα βάζουμε στο ταψί τα σκεπάζουμε με το φύλλο μας(*).
Καλή σας όρεξη !
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου