Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλειο, κρεμώδες παγωτό μπανάνας με πραλίνα και κανέλα.


pagoto-banana-kai-pralinaANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  http://www.livenews24.gr/
Υλικά
Για το παγωτό
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1000 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 120 gr. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την πραλίνα
  • 60 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση

Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2: Ψήνουμε τις μπανάνες για 30 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Βήμα 3: Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις ψημένες μπανάνες με το σιρόπι που έχουν βγάλει και όλα τα υπόλοιπα υλικά για παγωτό και πολτοποιούμε.
Βήμα 4: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και ετοιμάζουμε την πραλίνα.
Βήμα 5: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει της χρώμα της καραμέλας.
Σημείωση: Προσέχουμε να μην σκουρήνει πολύ η καραμέλα γιατι θα πικρίσει.
Βήμα 6: Προσθέτουμε ένα ένα τα ζεστα αμύγδαλα πάνω από το μείγμα του παγωτού και περιχύνουμε με την καραμέλα.
Βήμα 7: Ακολουθήστε την μέθοδο που επιθυμείτε για να παρασκευάσετε το παγωτό.
1η μέθοδος
Άν έχετε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις.
2η μέθοδος
Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.Μετά από 45' λεπτά, ανακατέυετε με πηρούνι το παγωτό, ώστε να σπάσετε τον πάγο που θα δημιουργείται.
Θα ακολουθήσετε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45' λεπτά. Για να δώσετε βελούδινη υφή στο σορμπέ, επαναλάβετε την διαδικασία, όσες περισσότερες φορές μπορείτε! Ολοκληρώστε, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και έπειτα στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπώλ που κλείνει.
3η μέθοδος
Αφήστε το μείγμα στον κάδο του multi, χωρίς να αφαιρέσετε τις λεπίδες.Ακολουθήστε τον δεύτερο τρόπο για να ολοκληρώσετε το παγωτό.
Πρόταση Σερβιρίσματος: Σερβίρετε και απολαμβάνετε το λαχταριστό παγωτό μπανάνας σκέτο εναλλακτικά πασπαλίστε το με κανέλα ή προσθέστε σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας ή ξηρούς καρπούς και μπισκότα!
Πηγή: gluko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου