Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Από     Ekavi Laertiadou
ΜΠΟΓΑΤΣΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1lt γάλα (κατσικίσιο κατά προτίμηση) ζεσταμένο
4 αβγά χωρισμένα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
μια κάψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες λεμόνι
Βάζουμε τα ασπράδια στην κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα να "αφρίσουν".Προσθέτουμε τους κρόκους,ανακατεύουμε λίγο,τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμόνι.Ανακατεύμε απαλά με το σίρμα, από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθεί στην κρέμα ο αφρός που έχει.
Σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε το πάνω φύλλο στις μερίδες και ψήνουμε στους 200 αερόθερμο-αντίσταση κάτω, για 25-30 λεπτά ή ανάλογα με το δικό σας φόυρνο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1lt γάλα (κατσικίσιο κατά προτίμηση) ζεσταμένο
4 αβγά χωρισμένα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
μια κάψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες λεμόνι
Βάζουμε τα ασπράδια στην κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα να "αφρίσουν".Προσθέτουμε τους κρόκους,ανακατεύουμε λίγο,τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμόνι.Ανακατεύμε απαλά με το σίρμα, από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθεί στην κρέμα ο αφρός που έχει.

Σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε το πάνω φύλλο στις μερίδες και ψήνουμε στους 200 αερόθερμο-αντίσταση κάτω, για 25-30 λεπτά ή ανάλογα με το δικό σας φόυρνο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!! Ένα δωράκι από μένα με την αγάπη μου... εδώ: http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2211.html ... Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή