Τι χρειαζόμαστε:
- 500 gr φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα (ασπρισμένα και καβουρδισμένα)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τμηματικα την ζάχαρη.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και σφιχτή.
- Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Μόλις βγούν από τον φούρνο τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τους πασπαλίζουμε ζεστούς για να κολλήσει η ζάχαρη.Μυστικό που μου έμαθε η αγαπημένη μου γιαγιά.
Δοκιμάστε τους και θα έχετε σίγουρη επιτυχία...
: Εύκολοι κουραμπιέδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoloi-kourampiedes.html#ixzz2FUQX13r
3
ΚΑΙ
Υλικά | ||
Ετοιμασία
Και επειδή έπαθα, έμαθα:
Ο φούρνος να ανάβει στο πάνω-κάτω. Ποτέ στον αέρα.
Αν τυχόν όταν τους βγάλετε από το ταψί διαλύονται, είναι πιθανόν να σας έχει ξεφύγει το βούτυρο. Βάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί και ζαχαροαχνώστε τους την επομένη.
Το χαρτί θα έχει απορροφήσει το επιπλέον βούτυρο.
από xanthi |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου