Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ριζότο της άνοιξης με φράουλες



ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)
- 300 γρ. φράουλες (πολτοποιημένες)
- 300 ml λευκό κρασί
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1-1½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 2 κουτ. σούπας τυρί μασκαρπόνε (ή φρέσκο βούτυρο για το τελείωμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προετοιμάζουμε δύο κατσαρόλες: μια μεγάλη όπου θα φτιάξουμε το ριζότο και μια μικρότερη που θα έχουμε καυτό -αλλά κάτω από το σημείο βρασμού- το ζωμό. Επειδή η ποσότητα του ζωμού είναι λίγο σχετική, αν τελειώσει, θα πρέπει να έχουμε κοντά και καυτό νερό, για να τελειώσουμε το ριζότο με αυτό. Εναλλακτικά, ας έχουμε έτοιμο περισσότερο ζωμό λαχανικών.

2. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να γίνεται διάφανο, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για να πάει το βούτυρο παντού. Προσέχουμε γιατί πιάνει πολύ εύκολα στην κατσαρόλα. Έπειτα από μερικά λεπτά ρίχνουμε και το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του στο μέτριο. Από εδώ και πέρα χρειάζεται υπομονή: ρίχνουμε από το ζωμό μια κουτάλα της σούπας τη φορά. Ανακατεύουμε, περιμένοντας να εξατμιστεί, ρίχνουμε την επόμενη και συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία που θα πρέπει να μας πάρει περίπου 15 λεπτά. Το ρύζι θα πρέπει να είναι al dente, αλλά και κρεμώδες, δηλαδή καλά χυλωμένο. Λίγο πριν τελειώσει το ριζότο, ανακατεύουμε και το χυμό της φράουλας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε κλειστό για 1 λεπτό. Προσθέτουμε έπειτα και ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο (ή το τυρί μασκαρπόνε). Τέλος, προσθέτουμε και τη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε στα πιάτα.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου