Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Mακαρονάδα σκορδάτη

Απο Β.Λορετζάτο


  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 450 γρ. κοτόπουλο (στήθος) κομμένο μπουκίτσες
  • 2 χούφτες ντοματίνια (σε σώφρονα υπολογισμό: 2 φλιτζάνια)
Για τη μαρινάδα

  • 2 κουταλιές  φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο + 2 ακόμη για το ρόδισμα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι (φρεσκοτριμμένο ή φρεσκοσπασμένους τους κόκκους)
Αναμειγνύω όλα τα υλικά της μαρινάδας και αφήνω εκεί το κοτόπουλο από 20 λεπτά το ελάχιστο μέχρι μια νύχτα - το ιδεώδες. Μετά, στραγγίζω τις μαριναρισμένες μπουκίτσες, τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τις σωτάρω στο τηγάνι στις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Για την σκορδάτη σάλτσα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 - 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
Ζεσταίνω το βούτυρο και το λάδι στο γνωστό βαρύ, βαθύ τηγάνι. Μέτρια φωτιά χρειάζομαι. Πρώτα ξανθίζει το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω για ένα λεπτό καλά. Προσθέτω τον ζωμό (ζεστό κατά το προτίμηση) και δουλεύω με το κουτάλι ώσπου να πήξει. Tελευταίο ρίχνω τον βασιλικό ή μαϊντανό και αποσύρω. Αλατοπιπερώνω. Φέρνω τις μπουκίτσες του κοτόπουλου στο τηγάνι και ενσωματώνω στη σάλτσα. Τελευταία βάζω τα ντοματάκια.
Έτοιμη η σάλτσα που θα συναντήσει τα μακαρόνια μέσα στη βαθιά γαβάθα τους. Από πάνω, άφθονη παρμεζάνα και επιπλέον μαϊντανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου