Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ρολό ροδάκινο


εστάλη από Β.Λορετζατο



 
ΥΛΙΚΑ
- 4 φρέσκα ροδάκινα
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
- 6 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. κόρν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 600 ml κρέμα γάλακτος (φυτική)
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. ζάχαρη
- Μερικές φέτες ροδάκινου
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα φτιάχνουμε το μπισκότο: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Μόλις αρχίσουν να πήζουν, προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και μόλις σταθεροποιηθεί η μαρέγκα, ρίχνουμε και έναν-έναν τους κρόκους. Αφού τα ενσωματώσουμε εντελώς, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, τα οποία ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
 
2. Απλώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η βάση να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά και αφήνουμε έπειτα να κρυώσει εντελώς.
 
3. Για την κρέμα, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνουν μια σφιχτή σαντιγί. Για την συναρμολόγηση, πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια. Απλώνουμε περισσότερη από την μισή σαντιγί επάνω στο μπισκότο και αραδιάζουμε τα κομματάκια από τα ροδάκινα. Με προσεκτικές κινήσεις τυλίγουμε το γλυκό μας σε ρολό, ξετυλίγοντας το σιγά-σιγά από την λαδόκολλα. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου. Το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!
 
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 20
ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου