Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Μουσακάς με φακές και μανιτάρια

από Β.Λορετζάτο



ΥΛΙΚΑ

- 150 γρ. φακές
- 150 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
- 1-2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 150 ml πολτός ντομάτας
- 2-3 μελιτζάνες (σε φέτες)
- 3-4 βρασμένες πατάτες με τη φλούδα (σε φέτες)
- 2-3 ντομάτες (σε χοντρές φέτες)
- 2 κουταλάκια πάπρικα
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι (όχι πολύ αλμυρό)
- 1/4 του μικρού κουταλιού κανέλα (σε σκόνη)
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 3 κούπες γάλα
- ½ κούπα αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
- 2-3 κουταλιές γιαούρτι (πλήρες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλείφετε τις μελιτζάνες ελαφρά με λίγο λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σιγοβράζετε τις φακές για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Στη συνέχεια, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε μία κουταλιά λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Επιπλέον, προσθέτετε  τα μανιτάρια και τις φακές με την ντομάτα και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε στο τηγάνι για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

2. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε με σύρμα για να διαλυθεί. Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνετε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και βάζετε σε στρώσεις από κάτω προς τα πάνω τις πατάτες, τις μελιτζάνες, το μείγμα με τις φακές και τα μανιτάρια και μία ακόμα στρώση μελιτζάνες. Τέλος, περιχύνετε το μουσακά με τη μπεσαμέλ. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου