ΥΛΙΚΑ
- 140 γρ. μαλλιά αγγέλου
- 230 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 400 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 230 ml χυμό ντομάτας
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 170 γρ. τσένταρ τριμμένο
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 45'
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
- Αριθμός ατόμων
- 2 άτομα
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και τον προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε αλάτι και τα μαλλιά αγγέλου και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν αλντέντε. Στραγγίζουμε τα μαλλιά αγγέλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κυμά του κοτόπουλο και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά. Φροντίζουμε να σπάμε τον κυμά του κοτόπουλου με ένα πιρούνι ώστε να σοταριστεί καλά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το χυμό της ντομάτας και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί, προσθέτουμε τα μαλλιά αγγέλου, 140 γρ. απο το τσένταρ, την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
εστάλη από Β.Λορετζάτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου