Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Κερασόπιτα !

Εστάλη  , από 

Β. Λορετζάτο


Κερασόπιτα !


  Τα κεράσια είναι το φρούτο της εποχής οπότε μπορούμε να φτιάξουμε και γλυκά με πρώτη ύλη τα κεράσια
                                                                     



Μισό κιλό κεράσια πλυμένα και καθαρισμένα από τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και το ξύσμα ενός λεμονιού. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ζεσταθεί καλά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αδειάζουμε μέσα τα ζαχαρωμένα κεράσια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ που έχουμε εν το μεταξύ φτιάξει.

Υλικά για το μείγμα του κέικ:
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το αλάτι. το μείγμα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  περίπου 30-40 λεπτά , αναλόγως το φούρνο.
Μόλις ψηθεί το γλυκό μας το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
manitarosyntages



Κρέπες με μανιτάρια!




Υλικά : Για τις κρέπες
Μία κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι
3 αυγά –λίγο αλάτι-λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ)


Για τη γέμιση
Μία κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Ενα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα φρέσκια ώριμη
λίγο λάδι- αλάτι- μαϊντανό
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
τριμμένο κεφαλοτύρι


1.Ετοιμάζουμε τις κρέπες .
Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα (χλιαρό) ρίχνουμε το αλάτι,ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλάώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ψήνουμε τις κρέπες ή στο ειδικό μηχάνημα που έχουμε για κρέπες ή σε ένα τηγάνι τεφάλ που δεν κολλάει.



2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,τα μανιτάρια με το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το αλάτι και το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.



३.Αφού γεμίζουμε τις κρέπες με τα σοταρισμένα μανιτάρια τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι την μία δίπλα στην άλλη .

4. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί, λιωμένο βούτυρο και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τις ψήνουμε στους 200ο για 3 τέταρτα και τις σερβίρουμε ζεστές.

Μικρό μυστικό:
Τις κρέπες μπορούμε να τις κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα αρκεί να τις σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη και να τις φυλάξουμε στο ψυγείο για να μην μας ξεραθούν.
manitarosyntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου