Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ψητό κοτόπουλο για δυο , του Jamie Oliver!! Ανάρτηση 2011

 
kotopulo_jamie.png
Αντιγραφή από mediasoup &  KEFALONIAPRESS


Υλικά:
Ελαιόλαδο
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
8-10 καθαρισμένα βρασμένα κάστανα
μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
τα φύλλα από ένα κλαδάκι φασκομηλιά
1 κουταλιά φυτικό ή ζωικό βούτυρο
150 γρ. ψιλοκομμένα συκωτάκια κοτόπουλου
brandy ή κονιάκ
μια χούφτα αποξηραμένα cranberries (βατόμουρα)
1 μεσαίο βιολογικό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
1 πορτοκάλι κομμένο σε 6 μερίδες
6 φέτες βραστό μπέικον
φρέσκο θυμάρι
Προετοιμασία:
1. Σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις φέτες το αχλάδι, τα κάστανα, το σκόρδο και το φύλλα του φασκόμηλου μέχρι να ξανθύνουν ελαφρώς. Τα παίρνουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι με τα υλικά μας την κουταλιά το βούτυρο και ρίχνουμε και τα συκωτάκια του κοτόπουλου. Τα επιστρέφουμε σε δυνατή φωτιά και τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Τα συκωτάκια πρέπει να διατηρήσουν τους εσωτερικούς τους χυμούς και για αυτό δεν τα μαγειρεύουμε περισσότερο. Τα σβήνουμε με το κονιάκ ή το brandy.
2. Tα πολτοποιούμε εως ότου γίνουν ελαφρώς κρεμώδη σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα και τα cranberies και τα τοποθετούμε, αφού έχουν κρυώσει, σε ένα μπολ στο ψυγείο για να παγώσουν για λίγα λεπτά.
3. Προθερμαίνετε στον μεγαλύτερο βαθμό θερμοκρασίας τον φούρνο σας.
4. Με τα δάκτυλά σας δημιουργήσετε κάτω από την επιδερμίδα του κοτόπουλου αρκετό χώρο για να απλώσετε τη γέμιση που έχετε ήδη βγάλει από το ψυγείο. Χρησιμοποιείστε οδοντογλυφίδες για να ασφαλίσετε τις περιοχές που δεν μπορούν να κλείσουν. Τοποθετήστε μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου τις κομμένες φέτες το πορτοκάλι.
5. Τοποθετήστε σε ένα ταψάκι κι αλείψτε καλά την επιφάνεια του κοτόπουλου με ελαιόλαδο.
6. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο φούρνο αφού κατεβάστε την θερμοκρασία του φούρνου σας στους 180C. Ψήνετε συνολικά για 80 λεπτά. Πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τοποθετήστε πάνω στην κοιλιά του κοτόπουλου τις φέτες του μπέικον κι ολοκληρώστε το ψήσιμο. Μόλις ολοκληρώσετε αφαιρέστε το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίστε με το φρέσκο θυμάρι.

ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΜΙΑΣ  ΠΑΛΙΑΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ::: ΑΚΟΜΗ  ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ










Δευτέρα 22.03.10
Σε ποιο εστιατόριο της Κεφαλονιάς σερβίρουν "Τζούλια ξάπλα";
tzoulia_piato_300.jpg
 Για δείτε...
Αυτό θα πει Κεφαλλονίτικο επιχειρηματικό ταμπεραμέντο!! Μέσα στο κλίμα της εποχής και η ψησταριά Fotis Family στον Πόρο. 
Το πιάτο της ημέρας είναι " η Τζούλια ξάπλα" και σερβίρεται με δροσερή ρομπόλα όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς Γιώργος Γκιάφης.
Ψιτ πατριώτες; Για κάντε μια βόλτα στο Πόρο μεριά στο Fotis Family.. Σίγουρα δεν θα χάσετε...
tzoulias_piato.jpg
 fotis_family.jpg
 Αντιγραφή από το facebook fotisfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου