(Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της μαγιονέζας είναι να βρίσκονται όλα τα υλικά της σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Υλικά
1 κρόκος αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι
250ml σπορέλαιο (αραχιδέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο) ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί ή λεμόνι
Αν τυχόν πήξει παραπάνω από το επιθυμητό, αραιώνετε με λίγο ακόμα ξίδι και σε περίπτωση που η σάλτσα είναι ήδη ξινή, την αραιώνετε με λίγο νερό. Όσο συνεχίζετε το δούλεμα, θα αυξάνεται ο όγκος της.
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι
250ml σπορέλαιο (αραχιδέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο) ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί ή λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζετε τον κρόκο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι ή το λεμόνι σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά, με το σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το λάδι σταγόνα σταγόνα μέχρι να πήξει το μείγμα.Αν τυχόν πήξει παραπάνω από το επιθυμητό, αραιώνετε με λίγο ακόμα ξίδι και σε περίπτωση που η σάλτσα είναι ήδη ξινή, την αραιώνετε με λίγο νερό. Όσο συνεχίζετε το δούλεμα, θα αυξάνεται ο όγκος της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου