Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ


Φώτης Χαλιώτης    IONIANPRESS

mudia saganaki me moustardaΜύδια Σαγανάκι



    Print



Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!


    Ποσοτητα: 1 (5 Μεριδες)
    Προετοιμασια: 5 λεπτά
    Μαγειρεμα: 15 λεπτά
    ετοιμο σε: 20 λεπτά







Υλικά για:

Μύδια Σαγανάκι

    500 gr. μύδια κατεψυγμένα
    200 gr. φέτα
    3 σκελίδες σκόρδο
    2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
    200 ml. λευκό κρασί
    2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
    4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
    Ελαιόλαδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Μύδια Σαγανάκι %cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b5%cf%82 %ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1 %cf%8c%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1 %ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%82 %cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82 %ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b1 %ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae %cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae %ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1 fast cook Βήμα προς βήμα

    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
    Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.




    Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
    Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.




    Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
    Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
    Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


    Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.



  Μύδια Σαγανάκι %cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b5%cf%82 %ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1 %cf%8c%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1 %ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%82 %cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82 %ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b1 %ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae %cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae %ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1 fast cook   Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.










Μύδια Σαγανάκι %cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b5%cf%82 %ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1 %cf%8c%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1 %ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%82 %cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82 %ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b1 %ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae %cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae %ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1 fast cook
Μύδια Σαγανάκι %cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac %ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b5%cf%82 %ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1 %cf%8c%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1 %ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%82 %cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82 %ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b1 %ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae %cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae %ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1 fast cook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου