Εστάλη από Βασίλη Λορετζατο
Όταν ο έρωτας γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, το αποτέλεσμα είναι τόσο μα τόσο γλυκό!
Χρόνος ετοιμασίας 70 -80′
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι αλεύρι για όλες της χρήσεις (φαρίνα)
- 1 φακελάκι βανίλια
- 4 κουταλιές σκόνη κακάο
Για τη γέμιση:
- 500gr fresh cream (κρέμα γάλακτος)
- 200gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι λικέρ
- 2 φρέσκες μπανάνες
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ
Για τη επικάλυψη:
- 2 φακελάκια dream topping
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Για την ετοιμασία της τούρτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μαγικό αστερομίξερ. Για καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστεί να αφήσουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πρώτα καλά και μετά να προσθέσουμε τη γέμιση. Όταν βάλουμε και τη γέμιση θα πρέπει να αφήσουμε τη τούρτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά και μετά να την στολίσουμε!
Η όλη διαδικασία παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει!
- Πρώτα – πρώτα θα φτιάξουμε το παντεσπάνι. Όπως πάντα συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας στο πάγκο εργασίας.
- Ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά (ένα- ένα) στο μίξερ.
- Τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα αφράτο και ψηλό μείγμα.
- Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Προσθέτουμε και το κακάο (κοσκινισμένο).
- Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, το αλεύρι.
- Με μια σπάτουλα και με αργές, ανάλαφρες κινήσεις ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην μας ”κάτσει” το μείγμα.
- Είμαστε έτοιμοι. Τόσο απλά
- Στην συνέχεια θα χρειαστούμε μια μικρή φόρμα σε σχήμα καρδιάς.
- Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα, την γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.
- Είναι ψημένο, όταν το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ βγαίνει στεγνό.
- Έτοιμο! Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Ακολούθως θα ετοιμάσουμε το σιρόπι.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (εμείς βάλαμε με άρωμα ροδάκινο)
- Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
- Στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε τη κρέμα για τη γέμιση.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει το μείγμα μας σαν σαντιγί.
- Ακολούθως και με την βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού θα μοιράσουμε το παντεσπάνι μας σε τρία ίσα μέρη.
- Κόβουμε το πρώτο κομμάτι περίπου το ένα τρίτο.
- Το μυστικό είναι καθώς το κόβουμε να έχουμε τη μύτη του μαχαιριού να φαίνεται από την άλλη πλευρά σαν οδηγός .
- Αν δεν έχουμε μεγάλο μαχαίρι, μπορούμε να το χαράξουμε γύρω – γύρω με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια με ένα τεντωμένο νήμα από την μια πλευρά μέχρι την άλλη να το κόψουμε.
- Πάει το πρώτο κομμάτι και πάμε για το δεύτερο !
- Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το υπόλοιπο παντεσπάνι στη μέση.
- Κάπως έτσι!
- Και τώρα η ώρα που όλη περιμέναμε, θα αρχίσουμε το στήσιμο της τούρτας μας.
- Τοποθετούμε από κάτω ένα δίσκο ιδανικά στο σχήμα που είναι η τούρτα μας, αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μια πιατέλα ή ότι έχουμε διαθέσιμο (φτάνει να είναι εντελώς ίσιο).
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι.
- Με ένα πινέλο ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι.
- Απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
- Κάπως έτσι!
- Στρώνουμε μια στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ραντίζοντας το με το σιρόπι.
- Απλώνουμε και μια δεύτερη στρώση κρέμας.
- Κάπως έτσι!
- Μιαμ μιαμ!
- Στρώνουμε μια δεύτερη στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.
- Τέλος, τοποθετούμε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι.
- Μιαμ μιαμ!
- Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι.
- Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα.
- Τέλος καλύπτουμε και το πάνω μέρος και η τούρτα μας είναι έτοιμη.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά και μετά την στολίζουμε περί ορέξεως!
- Για την επικάλυψη θα χρησιμοποιήσουμε δύο φακελάκια dream topping. Το ένα θα το αφήσουμε λευκό και το άλλο θα το χρωματίσουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Φτιάχνουμε τη πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες (απλά προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα και χτυπάμε).
- Για να έχουμε το χρώμα της αρεσκείας μας θα χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
- Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες από το χρώμα μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ και με αυτό αυτοσχεδιάζουμε
- Βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο (έχει σταθεροποιηθεί) και αρχίζουμε να την στολίζουμε όπως μας αρέσει.
- Με την ροζ σαντιγί, γαρνίραμε το περίγραμμα της καρδιάς και σχηματίσαμε και μια γεμάτη καρδιά στο κέντρο.
- Η χαρά του μικρού παιδιού!
- Στην συνέχεια ετοιμάσαμε την δεύτερη κρέμα (στο χρώμα που είναι) γεμίζουμε το κορνέ μας και το παιχνίδι συνεχίζεται!
- Γεμίζουμε το υπόλοιπο μέρος με την άσπρη κρέμα.
- Κάπως έτσι!
- Βάζουμε και τη τελευταία πινελιά στα πλαϊνά της τούρτας και η τούρτα μας είναι έτοιμη!
- Αφιερωμένο στο δικό μου Βαλεντίνο
- Δύο ψυχές που σκέφτονται το ίδιο πράγμα, δυο καρδιές που χτυπούνε σαν μία – Τζον Κητς
- Η αγάπη δεν ρωτά ποτέ: ”και τι έχω να κερδίσω?” – Τζον Πάουελ
- Όσο πιο γυμνή είναι η αγάπη τόσο λιγότερο κρυώνει – Τζον Οουεν
- Όταν αγαπάς, είναι σαν να σου κλείνει το μάτι ο ουρανός. – Κάρεν Σούντε
- Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους που αγαπούμε – Ζαν Πολ Σαρτρ
- Η αγάπη μπορεί να ελπίζει, ακόμα κι όταν όλα γύρω μας δείχνουν απαισιόδοξα – Τζόρτζ, λόρδος Λίτλτον
- Η αρρώστια της αγάπης είναι καλή, μα καλύτερη είναι η θεραπεία της – Γουίλιαμ Σαίξπηρ
Παραλλαγές:
- Αν δεν θέλετε το παντεσπάνι σας να είναι σοκολατένιο, απλά αφαιρείται το κακάο και στην θέση του προσθέτετε αλεύρι.
- Στην γέμιση εκτός από μπανάνες μπορείτε να βάλετε φράουλες ή συνδυασμό κάποιων άλλων φρούτων που σας αρέσουν.
- Ο στολισμός της τούρτας είναι απλά μια πρόταση εσείς μπορείτε να την στολίσετε με το δικό σας γούστο και φυσικά τα διαθέσιμα υλικά στην κουζίνα σας. Ο αυτοσχεδιασμός είναι πάντα ότι καλύτερο!
Πικάντικα Μυστικά:
- Το αγαπημένο μας λικέρ που προσθέτουμε στην τούρτα της δίνει ένα μοναδικό άρωμα.
- Το σπουδαιότερο μυστικό είναι η αγάπη με την οποία φτιάξαμε την τούρτα μας κι αυτό την έκανε μοναδική!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου