Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου


Εστάλη  από  Βασίλη Λορετζατο

Όταν ο έρωτας γίνεται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, το αποτέλεσμα είναι τόσο μα τόσο γλυκό!  
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 3
Χρόνος ετοιμασίας 70 -80′


Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες της χρήσεις (φαρίνα)
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 4 κουταλιές σκόνη κακάο
Για τη γέμιση:
  • 500gr fresh cream (κρέμα γάλακτος)
  • 200gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 2 φρέσκες μπανάνες
Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ
Για τη επικάλυψη:
  • 2 φακελάκια dream topping
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Για την ετοιμασία της τούρτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μαγικό αστερομίξερ.   Για καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστεί να αφήσουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πρώτα καλά και μετά να προσθέσουμε τη γέμιση. Όταν βάλουμε και τη γέμιση θα πρέπει να αφήσουμε τη τούρτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά και μετά να την στολίσουμε!
Η όλη διαδικασία παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 1
  • Πρώτα – πρώτα θα φτιάξουμε το παντεσπάνι. Όπως πάντα συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας στο πάγκο εργασίας.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 3
  • Ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά (ένα- ένα) στο μίξερ.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 8
  • Τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα αφράτο και ψηλό μείγμα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 5
  • Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 6
  • Προσθέτουμε και το κακάο (κοσκινισμένο).
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 7
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 9
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, το αλεύρι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 11
  • Με μια σπάτουλα και με αργές, ανάλαφρες κινήσεις ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην μας ”κάτσει” το μείγμα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 12
  • Είμαστε έτοιμοι. Τόσο απλά :-)
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 13
  • Στην συνέχεια θα χρειαστούμε μια μικρή φόρμα σε σχήμα καρδιάς.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 14
  • Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα, την γεμίζουμε με το μείγμα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 15
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.
  • Είναι ψημένο, όταν το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ βγαίνει στεγνό.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 17
  • Έτοιμο! Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 19
  • Ακολούθως θα ετοιμάσουμε το σιρόπι.
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 20
  • Προσθέτουμε το ζεστό νερό.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 21
  • Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (εμείς βάλαμε με άρωμα ροδάκινο)
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 22
  • Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 18
  •  Στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε τη κρέμα για τη γέμιση.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 23
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 24
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 25
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 26
  • Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει το μείγμα μας σαν σαντιγί.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 27
  • Ακολούθως και με την βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού θα μοιράσουμε το παντεσπάνι μας σε τρία ίσα μέρη.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 29
  •  Κόβουμε το πρώτο κομμάτι περίπου το ένα τρίτο.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 28
  •  Το μυστικό είναι καθώς το κόβουμε να έχουμε τη μύτη του μαχαιριού να φαίνεται από την άλλη πλευρά σαν οδηγός .
  • Αν δεν έχουμε μεγάλο μαχαίρι, μπορούμε να το χαράξουμε γύρω – γύρω με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια με ένα τεντωμένο νήμα από την μια πλευρά μέχρι την άλλη να το κόψουμε.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 30
  • Πάει το πρώτο κομμάτι και πάμε για το δεύτερο !
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 31
  • Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το υπόλοιπο παντεσπάνι στη μέση.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 32
  • Κάπως έτσι!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 33
  • Και τώρα η ώρα που όλη περιμέναμε, θα αρχίσουμε το στήσιμο της τούρτας μας.
  • Τοποθετούμε από κάτω ένα δίσκο ιδανικά στο σχήμα που είναι η τούρτα μας, αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μια πιατέλα ή ότι έχουμε διαθέσιμο (φτάνει να είναι εντελώς ίσιο).
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 34
  •  Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 35
  • Με ένα πινέλο ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 36
  • Απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 37
  • Κάπως έτσι!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 38
  • Στρώνουμε μια στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 40
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ραντίζοντας το με το σιρόπι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 42
  • Απλώνουμε και μια δεύτερη στρώση κρέμας.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 43
  • Κάπως έτσι!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 44
  • Μιαμ μιαμ!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 45
  • Στρώνουμε μια δεύτερη στρώση από λεπτές φέτες μπανάνας.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 46
  • Τέλος, τοποθετούμε από πάνω το τρίτο παντεσπάνι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 47
  • Μιαμ μιαμ!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 48
  •  Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 49
  •  Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 51
  • Τέλος καλύπτουμε και το πάνω μέρος και η τούρτα μας είναι έτοιμη.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 58
  • Την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά και μετά την στολίζουμε περί ορέξεως!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 52
  • Για την επικάλυψη θα χρησιμοποιήσουμε δύο φακελάκια dream topping. Το ένα θα το αφήσουμε λευκό και το άλλο θα το χρωματίσουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 53
  • Φτιάχνουμε τη πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες (απλά προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα και χτυπάμε).
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 54
  •  Για να έχουμε το χρώμα της αρεσκείας μας θα χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 55
  • Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες από το χρώμα μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 56
  • Γεμίζουμε ένα κορνέ και με αυτό αυτοσχεδιάζουμε :-)
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 59
  • Βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο (έχει σταθεροποιηθεί) και αρχίζουμε να την στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 60
  • Με την ροζ σαντιγί, γαρνίραμε το περίγραμμα της καρδιάς και σχηματίσαμε και μια γεμάτη καρδιά στο κέντρο.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 61
  • Η χαρά του μικρού παιδιού!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 62
  • Στην συνέχεια ετοιμάσαμε την δεύτερη κρέμα (στο χρώμα που είναι) γεμίζουμε το κορνέ μας και το παιχνίδι συνεχίζεται!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 63
  • Γεμίζουμε το υπόλοιπο μέρος με την άσπρη κρέμα.
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 64
  • Κάπως έτσι!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου βήμα 65
  • Βάζουμε και τη τελευταία πινελιά στα πλαϊνά της τούρτας και η τούρτα μας είναι έτοιμη!
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 1
  • Αφιερωμένο στο δικό μου Βαλεντίνο :-)
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 2
  • Δύο ψυχές που σκέφτονται το ίδιο πράγμα, δυο καρδιές που χτυπούνε σαν μία – Τζον Κητς
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 4
  • Η αγάπη δεν ρωτά ποτέ: ”και τι έχω να κερδίσω?”  – Τζον Πάουελ
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 7
  • Όσο πιο γυμνή είναι η αγάπη τόσο λιγότερο κρυώνει – Τζον Οουεν
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 8
  • Όταν αγαπάς, είναι σαν να σου κλείνει το μάτι ο ουρανός. – Κάρεν Σούντε
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 11
  • Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους που αγαπούμε – Ζαν Πολ Σαρτρ
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 12
  • Η αγάπη μπορεί να ελπίζει, ακόμα κι όταν όλα γύρω μας δείχνουν απαισιόδοξα – Τζόρτζ, λόρδος Λίτλτον
Τούρτα Αγίου Βαλεντίνου έτοιμη 13
  • Η αρρώστια της αγάπης είναι καλή, μα καλύτερη είναι η θεραπεία της – Γουίλιαμ Σαίξπηρ
Παραλλαγές:
  • Αν δεν θέλετε το παντεσπάνι σας να είναι σοκολατένιο, απλά αφαιρείται το κακάο και στην θέση του προσθέτετε αλεύρι.
  • Στην γέμιση εκτός από μπανάνες μπορείτε να βάλετε φράουλες ή συνδυασμό κάποιων άλλων φρούτων που σας αρέσουν.
  • Ο στολισμός της τούρτας είναι απλά μια πρόταση εσείς μπορείτε να την στολίσετε με το δικό σας γούστο και φυσικά τα διαθέσιμα υλικά στην κουζίνα σας. Ο αυτοσχεδιασμός είναι πάντα ότι καλύτερο! 
Πικάντικα Μυστικά:
  • Το αγαπημένο μας λικέρ που προσθέτουμε στην τούρτα της δίνει ένα μοναδικό άρωμα.
  • Το σπουδαιότερο μυστικό είναι η αγάπη με την οποία φτιάξαμε την τούρτα μας κι αυτό την έκανε μοναδική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου