EΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
-Ψητό καρπούζι με σαλάτα και γιαούρτι, είναι μία εύκολη, καλοκαιρινή, δροσερή και αντιγηραντική συνταγή που σας συνιστώ.
Θα χρειαστείτε
2 φέτες καρπούζι, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι με φύλλα μέντας, βασιλικού και δυόσμου
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνω
Αλείφω το καρπούζι με ελαιόλαδο και το ψήνω είτε στο μπάρμπεκιου είτε σε γκριλιέρα για 2-3 λεπτά, μέχρι να φανούν οι μαύρες γραμμές πάνω στο καρπούζι.
Σε μπολ ανακατεύω το μισό μπαλσάμικο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Με το υπόλοιπο μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύω το γιαούρτι. Προσθέτω στο μπολ με τα ντοματίνια το καρπούζι και το γιαούρτι και σερβίρω.
Το μυστικό
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά είναι πλούσιο και σε β-καροτίνη και λυκοπένιο. Οι δύο αυτές ουσίες έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών.
Θα χρειαστείτε
2 φέτες καρπούζι, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι με φύλλα μέντας, βασιλικού και δυόσμου
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνω
Αλείφω το καρπούζι με ελαιόλαδο και το ψήνω είτε στο μπάρμπεκιου είτε σε γκριλιέρα για 2-3 λεπτά, μέχρι να φανούν οι μαύρες γραμμές πάνω στο καρπούζι.
Σε μπολ ανακατεύω το μισό μπαλσάμικο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Με το υπόλοιπο μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύω το γιαούρτι. Προσθέτω στο μπολ με τα ντοματίνια το καρπούζι και το γιαούρτι και σερβίρω.
Το μυστικό
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά είναι πλούσιο και σε β-καροτίνη και λυκοπένιο. Οι δύο αυτές ουσίες έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών.
Πηγή:newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου