ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Μπέικον, τυρί και λαχανικά φτιάχνουν την πιο νόστιμη και λαχταριστή πατατόσουπα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, την οποία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αλλά και κριτικοί γεύσης σε όλο το κόσμο. Επίσης, είναι αρκετά εύκολη και με απλά υλικά.
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
2κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 1/4 κούπας ζωμός κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά
3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα 2%
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φέτες μπέικον, κομμένες
700γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
4κ.γ. πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 μεγάλες πατάτες
2κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 1/4 κούπας ζωμός κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά
3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα 2%
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φέτες μπέικον, κομμένες
700γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
4κ.γ. πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Τρυπήστε τις πατάτες με πιρούνι και βάλτε της στα μικροκύματα μέχρι να μαλακώσουν. Κόψτε τις στη μέση και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Αναμείξτε το αλεύρι και τη 1/2 κούπα γάλα σε ένα μπολ και ρίξτε το στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα γάλα. Αφήστε το πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Αφήστε το να βράσει για 1 λεπτό και βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
3. Βάλτε το μπέικον σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας, καλύψτε το επίσης με χαρτί και βάλτε το στα μικροκύματα σε δυνατή θερμοκρασία για 4 λεπτά. Έπειτα κόψτε το σε κομματάκια.
4. Βγάλτε τη φλούδα από τις πατάτες και λιώστε τις μέσα στην σούπα. Ρίξτε από πάνω το τυρί, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το μπέικον και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου