Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τα καλαμαράκια γίνονται......... κεφτεδάκια!

AΠΟ ΒΑΣΙΛΗ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Μια διαφορετική εκδοχή που θα αρέσει και στα παιδιά

kalamarakia

Υλικά
½ κ. καλαμάρια
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι ξύδι
½ σφηνάκι ούζο
αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του και πλοκάμια και κοιλιά. Στο τελευταίο ξέπλυμα τα αλείφουμε με λίγο ξυδάκι. Το ξύδι βοηθάει για να μην σκάει το καλαμάρι στο τηγάνισμα. Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά. Προσθέτουμε και το αυγό χωρίς να το χτυπήσουμε. Οι πρωτεΐνες του αυγού θα κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην μαυρίσει το λάδι μας. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου