Ιδανικό ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη σπιτική εκδοχή του εκμέκ!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
Υλικά1 πακέτο φρυγανιές
3 κ. σ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
1 κ. γ. κανέλα
Για τη σαντιγί250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για σιρόπι1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
3-4 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
1 φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα1 ½ φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου (για βράσιμο)
Εκτέλεση Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να χλιαρύνει.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι, για 5-7΄ περίπου. Μετά αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους και στρώνουμε τη βάση του με φρυγανιές, γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα κομματάκια φρυγανιές.
Τις περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί από τις φρυγανιές.
Κατόπιν, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με μία σπάτουλα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε μία παχύρρευστη, σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και κανέλα πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου