Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στο μεσο διάστημα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά μαζί με το γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του αλευριού. Όταν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο την προσθέτουμε στο μίγμα και αναμιγνύουμε ελαφρά. Όταν το μίγμα έχει γίνει λείο προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε μια – δύο φορές ακόμη και είναι έτοιμο για να το ρίξουμε στη φόρμα μας. Προετοιμάζουμε τη φόρμα μας που την αλείφουμε με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει το κέικ μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί το κέικ μας. Θα χρειαστεί περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι όταν τοποθετήσετε μέσα μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφού το κέικ μας έχει ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσει το βγάζουμε από τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για να μπορέσουμε να το καλύψουμε με τη σοκολάτα. Όσο κρυώνει το κέικ λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό η λιωμένη σοκολάτα και η κρέμα γάλακτος να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος μέσα στη σοκολάτα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα και ομοιόμορφο γκλάσο σοκολάτας. Στρώνουμε το γλάσο σοκολάτας με μια σπάτουλα σε όλο το κέικ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/07/blog-post_5027.html#ixzz37HSlHESP
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου