Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Λαχταριστή πίτσα με φέτα, ντομάτα, ελαιόλαδο και θυμάρι


εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη διαλύουμε ένα μικρό κομματάκι μαγιάς σε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία, το αλάτι και λίγο από το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας συνεχώς αλεύρι (όσο χρειαστεί) μέχρι η ζύμη μας να είναι ναι μεν απαλή αλλά και να ξεκολλάει από το χέρι μας.
  2. Μόλις είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν.
  4. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί.
  5. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη Χωριό Φέτα (ή το Χωριό Ελαφρύ) τριμμένη με το χέρι. Τέλος, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με το θυμάρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50 λεπτά.
  7. ΠΗΓΗ http://www.minervahorio.gr/el/recipe/lahtaristi-pitsa-feta-ntomata-eleolado-thimari-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου