Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πασχαλινά κουλούρια Βέφας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 2 κουπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
  • 1 κουταλιά γαλα
  • 5 κουτ. γλυκου baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
    2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
    3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
    4. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
    5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.
    6. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτι (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμους (αναλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου