Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μπισκότα κανέλας

Περιγραφή

Πεντάνοστιμα μπισκότα κανέλας που θυμίζουν τα μπισκότα Goody που τρώγαμε μικροί! Αφιερωμένη στους λάτρεις της κανέλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες (σκόνη)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.
  2. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
  3. Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  4. Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
  5. Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη.
  6. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμώ όταν ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη να την έχω πάνω σε λαδόκολα. Εναλλακτικά μπορείτε απλά να αλευρώσετε την επιφάνειά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου