Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι

Eστάλη από Β.Λορετζάτο

Παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλιΠαντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι
.
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h


Eνα νοστιμότατο Ρουμελιώτικο παντεσπάνι με σιρόπι και σιμιγδάλι. Η βάση του είναι το σιμιγδάλι στο οποίο προσθέτουμε αυγά και το γλυκαίνουμε με την ζάχαρη και τη βανίλια. Αυτό που απογειώνει την γεύση της συνταγής είναι το σιρόπι στο οποίο μπορείς και να πειραματιστείς με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για να το φτιάξεις αν και η συνταγή προτείνει κι εκεί λίγα και αγνά υλικά με την προσθήκη ζάχαρης και λεμονιού. 

Υλικά

  • 320 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 320 γραμ. ζάχαρη
  • 16 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομματάκι λεμόνι
  • βούτυρο όσο χρειάζεται για να αλείψουμε το ταψί

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σε λεκάνη τους κρόκους και τους δουλεύουμε με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει.

Βήμα 3

Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και τα δουλεύουμε μαζί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας πάντα, και στο τέλος το άρωμα της βανίλιας.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 45 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε στο μεταξύ το φούρνο.

Βήμα 6

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι, βράζοντάς το 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό.

Μαρμελάδα με φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ

Μαρμελάδα πορτοκαλιού με τζίντζερΜαρμελάδα πορτοκαλιού με τζίντζερ
.
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h
Aρωματική και άκρως ευεργετική μαρμελάδα με φλούδες από πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ,  Το πορτοκάλι δένει φανταστικά με το τζίντζερ το οποίο χαρίζει όλες του τις ευεργετικές ιδιότητες στο γλυκό συνοδευτικό μας ενώ η πιπεράτη γεύση του είναι αυτή που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα της μαρμελάδας. Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή πρόταση με την οποία θα συνοδεύσεις τα διάφορα τυριά σου, τα γλυκά σου, ιδανική και για το πρωινό σου.

Υλικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1.200 γραμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ (όσο θέλουμε)
  • 1 λεμόνι
  • 2 1/2 λίτρα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα τα στίβουμε και στη συνέχεια κόβουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστούνια.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια που στίψαμε προηγουμένως, μαζί με το νερό και τα κομμένα μπαστούνια των πορτοκαλιών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Βήμα 3

Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

Βήμα 4

Αφού πάρουν μία καλή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 5

Αμέσως μετά και αφού έχει σχεδόν δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το ξύσμα τζίντζερ ανάλογα πόσο πιπεράτη θέλουμε τη γεύση της μαρμελάδας μας και τέλος τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη και να πάρει μία καλή βράση και πάλι πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά οριστικά.

Βήμα 7

Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα τα αποστειρωμένα βάζα μας, τα οποία και γυρίζουμε με το καπάκι ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

nostimada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου