Τι χρειαζόμαστε:
Για το φύλλο:
- μισό κιλό αλεύρι (κόκκινο)
- 3/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 σφηνάκι ξίδι
- λίγο αλάτι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
Για την γέμιση:
- 2 κιλά σπανάκι
- μισό κιλό πράσσα
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι
- πιπέρι
- 400 γρ.φέτα
Πώς το κάνουμε:
Για την ζύμη:
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και βάζουμε το αλάτι, το λάδι, το ξυδι, το αλάτι ανακατεύουμε και πρσθέτουμε χλιαρό νεράκι, έως ότου γίνει μία μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και βάζουμε το αλάτι, το λάδι, το ξυδι, το αλάτι ανακατεύουμε και πρσθέτουμε χλιαρό νεράκι, έως ότου γίνει μία μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Για την γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια, τα πράσσα, τον άνηθο και το σπανάκι, λίγο πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά..
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και κλείνουμε το μάτι.. αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση ελαφρά..
- Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
- Παίρνουμε από την ζύμη τα 3/4 και ανοίγουμε φύλλο για το κάτω μέρος του ταψιού ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του. Του αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο λάδι.
- Στρώνουμε την μισή γέμιση και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια την μισή φέτα.
- Από το υπόλοιπο ζυμάρι παίρνουμε λίγο να το ανοίξουμε ώστε να το βάλουμε στο κέντρο της πίτας.
- Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
- Ανοίγουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και έτσι κλείνουμε την πίτα.
- Αλείφουμε με λάδι και βούτυρο, την κόβουμε και ψήνουμε στους 180 χωρίς αέρα για περίπου μία ώρα.
Διαβάστε περισότερο: Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο http://www.sintagespareas.gr/sintages/spanakotiropita-me-spitiko-fillo.html#ixzz3soVAt4dq
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου