Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Τι χρειαζόμαστε για το Χταπόδι βραστό κρασάτο


  • 1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλά
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως φτιάχνεται το Χταπόδι βραστό κρασάτο

Καθαρίζουμε το χταπόδι πάρα πολύ καλά, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίζει από τα νερά. Στην συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς δηλαδή μέχρι το κρεμμύδι μας να ξανθύνει. Προσθέτουμε το χταπόδι μας και ανακατεύουμε. <<Να προτιμήσετε με ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα>>. 
Σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά το χταπόδι μας σε χαμηλή φωτιά γιατί θέλουμε να καβουρδιστεί πάρα πολύ καλά από όλες τις μεριές. Στην συνέχεια σβήνουμε το χταπόδι με κόκκινο κρασί.<<Ίσα ίσα να σκεπάσει τα κομμάτια>>. Εν το μεταξύ έχουμε ξεφλουδίσει τις ντομάτες και τις έχουμε ψιλοκόψει, τις προσθέτουμε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι  και αν θέλουμε και έχουμε βάζουμε και λίγα πιπέρια ολόκληρα. Το αφήνουμε με σκεπασμένο το καπάκι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει πυκνώσει η σάλτσα δηλαδή να έχει δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου