Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

«Τριαντάφυλλα» με μήλο

Μην σας φοβίσει η διαδικασία. Όχι μόνο θα την απολαύσετε, αλλά βλέποντας τα «τριανταφυλλένια» μήλα στο πιάτο σας, θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε για τη μαεστρία σας.

 
Υλικά για 26 κομμάτια

2 φύλλα σφολιάτας (800γρ.)
6 – 7 μέτρια κόκκινα μήλα
5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1-660
ΕΚΤΕΛΕΣΗΞεπλένετε τα μήλα, τα κόβετε κάθετα σε δύο κομμάτια και τα ξεσποριάζετε. Στη συνέχεια, κόβετε πολύ λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Όταν κοχλάσει βάζετε τα μήλα και αφήνετε το νερό να κοχλάσει και πάλι. Βράζετε για 2 λεπτά  ή μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες (όχι να τις βαρυψήσετε). Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Μετά τις τοποθετείτε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσουν εντελώς.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ντύνετε δυο μεγάλα ορθογώνια ταψιά με αντικολλητική λαδόκολλα. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Το κόβετε σε λεπτές λωρίδες με πλάτος 3 εκατοστά (φωτό 1). Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα τη σφολιάτα. Πιέστε ελαφρά το μίγμα πάνω στο φύλλο για να κολλήσει. Τοποθετείτε στο πλάι αριστερά της πρώτης λωρίδας, 3-4 φέτες από το μήλο, τη μια δίπλα στην άλλη -οι φέτες να εξέχουν λίγο- (φωτό 2) και τυλίγετε (φωτό 3). Επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη σφολιάτα και το δεύτερο φύλλο. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

step-copy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου