Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παντεσπάνι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- Λαδόκολλα
Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Αρχικά βάζετε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνετε την κουβερτούρα.
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά και μετά ενώνετε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
- Πασπαλίζετε με το κακάο ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Βάζετε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγετε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρείτε το από το φούρνο και το γυρίζετε ανάποδα.
- Ακουμπάτε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
- Αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
- Τυλίγετε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβετε 100 γραμμάρια κουβερτούρα.
- Ρίχνετε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτετε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύετε ξανά.
- Ανοίγετε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει.
- Απλώνετε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε.
- Τυλίγετε τον κορμό σε ρολό.
- Καλύπτετε την επιφάνεια του κορμού με άχνη ζάχαρη.
- πηγη http://www.fumara.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παντεσπάνι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- Λαδόκολλα
Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου