Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Τάρτα Γαλακτομπούρεκου

Εσταλή από Β.Λορετζατο
 

lemon-scented-galaktoboureko-pie

 Συστατικά
Για το Φύλλο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ κ.γ. αλάτι
  • 45 γρ. μαργαρίνη
  • 140 γρ. πολύ κρύο βούτυρο
  • 5-6 κ.σ. παγωμένο νερό
Για την Κρέμα
  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή μία βανιλλίνη
  • 40 γρ. Βούτυρο
 Εκτέλεση
Για τη Ζύμη
  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με θρύψαλα.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.
  5. Το μίγμα πρέπει να έχει μεγάλα και μικρά κομμάτια βούτυρο.
  6. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε να αναμιχθούν.
  7. Βάζουμε άλλη μία κουταλιά νερό για να γίνει ζύμη.
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό, και κάνουμε το κάθε μισό σαν μπάλα.
  9. Τυλίγουμε σε μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη νύχτα.
Για την Κρέμα
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το 700ml γάλα και 50 γρ. ζάχαρη και βάλτε σε μέτρια φωτιά.
  2. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλλίνη.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, πάρτε μερικές κουταλιές από αυτό και ρίξτε τις στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε.
  5. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε το μίγμα στο μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
  6. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μίγμα αυγού/σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Βάλτε πίσω στη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Συναρμολόγηση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  3. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί τάρτας με διάμετρο 24 cm και το βουτυρώνουμε.
  4. Aνοίγουμε τις ζύμες στο επιθυμητό πλάτος.
  5. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο στο ταψί αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
  7. Μόλις έχουμε προσθέσει την κρέμα, ανοίγουμε τη δεύτερη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
  8. Κόβουμε τη ζύμη που εξέχει με ένα ψαλίδι και στη συνέχεια πατάμε τις δύο άκρες μαζί όπως στο σχήμα.
  9. Χαράζουμε από πάνω για να φεύγει ο ατμός.
  10. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή έως ότου η κρούστα είναι τραγανή και να έχει ροδίσει.
  11. Αφαιρούμε, αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά και σερβίρουμε.
culinaryflavors

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου