ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Ένα πιάτο που θυμίζει τα φαγητά της μαμάς, φτιαγμένο όμως από τα χεράκια σας εύκολα και γρήγορα.
Ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες μέρες, μαζί με μια φέτα φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Υλικά
4κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα
Υλικά
1. Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά για να λαδωθεί παντού.
3. Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να
μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει λίγη σάλτσα.
4. Σερβίρετε το κριθαράκι στα πιάτα και τρίβετε από πάνω φέτα και αρκετό πιπέρι.
Ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες μέρες, μαζί με μια φέτα φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Υλικά
4κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα
Υλικά
1. Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά για να λαδωθεί παντού.
3. Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να
μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει λίγη σάλτσα.
4. Σερβίρετε το κριθαράκι στα πιάτα και τρίβετε από πάνω φέτα και αρκετό πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου