ΥΛΙΚΑ:
1 Πακέτο (1/2 και) μακαρόνια Νο 5
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κιλό φέτα σκληρή
2 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αβγά
1 κουταλιά σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό χωριάτικα φύλλα για πίτα
Βράζουμε τα μακαρόνια, όχι πολύ, αλλά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα , τα αβγά χτυπημένα τη φέτα σε κομματάκια, το κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα , αφού τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.
Ρίχνουμε το μείγμα που το έχουμε ανακατέψει καλά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα. Περιχύνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200ο C για 50-60 λεπτά. Σερβίρεται σε κομμάτια κρύα ή ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου