Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μελιτζάνες σκορδοστούμπι


Ένας νόστιμος και πικάντικος μεζές από το νησί της Ζακύνθου

Εστάλη από Β.Λορετζάτο.

Bήμα 1: Ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε τις με αλάτι και αφήστε τις να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
Bήμα 2: Ετοιμάστε την σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, την πάπρικα, τη ρίγανη και 1 ποτήρι νερό και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για 20 λεπτά, περίπου μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Bήμα 3: Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα, ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα, αναταράσετε για να καλυφθούν από την σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
Bήμα 4: Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου