Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τηγανόψωμο Φούρνου

EΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Μιας και πιάσατε την κουβέντα για τα ψωμάκια, τις μπακέτες και τις λαγάνες που με επιτυχία δοκίμασε η καλή μας η Κική, σκέφτηκα να σας γράψω μια σύντομη και εύκολη
Θα χρειαστείτε:
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 αυγά, 350 γραμ. Φέτα τριμμένη (όχι πολύ αλμυρή), 3-4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χλιαρό νεράκι (περίπου 1 ½ φλιτζάνι) και λίγο πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Χτυπάμε τα αυγά σ’ ένα βαθύ μπολ και αμέσως μετά προσθέτουμε τα 2/3 της φέτας και το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα μας, ρίχνουμε μετά τα ¾ του λαδιού, το αλεύρι, το πιπέρι και 1 με ενάμιση φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά με το σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ταψί στρογγυλό του φούρνου (μέτριο μέγεθος) απλώνουμε πάνω τον χυλό έτσι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και να μοιάζει με μεγάλη τηγανίτα και ψιχαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ¾ περίπου της ώρας (σύμφωνα πάντα με τον φούρνο). Σερβίρουμε ζεστό. Με συνοδεία ελιάς, ντοματούλας κομμένης στα 4 παραδοσιακά, και κανένα βραστό αυγουλάκι.hungryforhungry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου