Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΦΙΛΟς ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ,,ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΙς ΠΙΚΡΑΔΕς

ΠΙΚΡΑΔΕς, ΟΠΩς ΑΝΤΙΔΙΑ ,ΚΑΙ ΣΕΣΚΛΑ ,,ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ,
ΣΥΝΗΘΩς ΑΠΟ ΚΗΠΟ,, ΕΠΙΣΗς ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΗΤΑ,, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ,,ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΜΕΝΑ  ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟς!!
Πολύ  σημασία  ίσως έχει και το νερό ποτίσματος  (της βρύσης πιθανόν να έχει αρκετό χλώριο,, οπότε  κάνει και κακό!!τουλάχιστον   στα  χόρτα,, για αρχή)
επειδή μπαίνουμε σε περίοδο,, Καλογηριων-σπαραγγιων , και Οβριων,, θα βάλω 
παρόμοια συνταγή με αυτά!!, και ο φίλος ας αυτοσχεδιάσει.






μια αναδημοσίευση από Κεφπρεςς εν 2004

9 Μαίου 2004

Αγαπητοί εν μαρμίτα αδελφοί!

  

σήμερα βγήκα τσου Κεφαλλονίτικους αγρούς να εξερευνήσω την ανοιξιάτικη φύση και να ψαχουλέψω τίποτε αγριοβότανα εποχής και πέτυχα.. φλέβα!!! Σπαράγγια!!! Δεν πίστευα στα μάτια μου, καθότι ελάχιστα στα μέρη μου έτσι και αλλιώς, και τα υπάρχοντα τα "κυνηγάνε" οι μικροέμποροι αγρότες για την αγορά στο Αργοστόλι.

Τι χαρά!! Μπλεγμένα με τα βάτα και τα άγρια κρινάκια , μισοκρυμμένα βρήκα τα λαχταριστά καταπράσινα, σπαράγγια!!

Μάζεψα μια καλή χεριά -όσα μου χρειάζονται- και στην κατσαρόλα ολοταχώς.
Κάνω μια στάση στο κοτέτσι τση μάνας μου και είμαι έτοιμη να απολαύσω τα σπαράγγια μου με τον κεφαλλονίτικο παραδοσιακό τρόπο : με αυγά ποσέ!   
Αγριοσπάραγγα Κεφαλλονίτικα               

Υλικά               

Μια χεριά σπαράγγια άγρια
Μια κουταλιά πελτές τομάτας
Δυο αυγά πολύ φρέσκα
Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό
Φρεσκοτριμμένο, χοντροκομμένο πιπέρι
αλατάκι
Η τέχνη               

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το τρυφερό μέρος και κρατώντας το
σκληρό κατά μέρος (για να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά σε
χορτόσουπες και ζωμούς).

Πλένουμε καλά τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα
κάνουμε ένα- δυο δεματάκια χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας.

Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρολίτσα. Μόλις βράσει ρίχνουμε
μια κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας και τα δεματάκια τα σπαράγγια,
(έριξα και ένα ματσάκι από το σκληρό μέρος για να δυναμώσω τη
γεύση) .
Αλατάκι.

Αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για μερικά λεπτά.

Οταν βράσουν τα σπαράγγια σπάζουμε μέσα στη κατσαρόλα δυο αυγά μάτια,
σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να συνεχίσει ο βρασμός ανάλογα με τα γούστα που έχουμε για
το αυγό (πολύ μελάτο , μέτριο κλπ). 
Το σερβίρισμα               

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τα σπαράγγια , αφαιρούμε τον σπάγκο , τα
απλώνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε ζουμάκι .
Προσεκτικά  παίρνουμε και τα αυγουλάκια και το τοποθετούμε πάνω στα σπαράγγια  .
Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο
και χοντροκομμένο πιπέρι.

Εν τω μεταξύ έχω φρυγανίσει , μια τεράστια φέτα χωριάτικο ψωμί
και ορμάω για βουτιά στο αυγό.. 
Αφήνουμε τον κρόκο του αυγού να πέσει στο ζουμάκι. Η γεύση που δημιουργείται είναι μοναδική!!
και
Γιωργος Γκιαφης http://fotisfamily.blogspot.gr/2011/03/blog-post_12.html



συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM

Γιωργος Γκιαφης http://fotisfamily.blogspot.gr/2011/03/blog-post_09.html



συνταγές , Κεφαλονιά, Πόρος, fotis family ,porosnews, γεύση, γλυκό
FOTISFAMILY.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου