Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

FREE SUNBEDS

FREE  SUNBEDS
FREE WIFI

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Γύρος με Πίτα Με συνταγη Β.Λορετζατου

Γύρος με Πίτα

 Συστατικά
  5 χοιρινές μπριζόλες

Για τη Μαρινάδα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ γ . ρίγανη
  • ⅓ φλ. μουστάρδα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
 Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες.
  2. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.
Την επόμενη ημέρα
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τις μετά από 8 λεπτά.
  4. Γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας τις πάλι μετά από 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  6. Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε να κόβουμε λεπτές φέτες.
  7. Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι.



Greek Gyros

culinaryflavors

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου